INTAKE

Je hebt besloten te gaan zoeken. Maar waar te beginnen? Zodra je contact met ons opneemt, beginnen we met te
inventariseren welke informatie je hebt en welke papieren er zijn. Aan de hand daarvan stellen we een plan op.

DESKRESEARCH

Alle beschikbare informatie zetten we op een rij, details naast elkaar gelegd en alle actoren bekeken of er nog meer
puzzelstukjes kunnen worden verzameld. Je dossier wordt zo compleet mogelijk opgemaakt, waarbij we een aantal
werkdocumenten aanmaken. Hiermee gaan de verschillende teamleden aan de slag.
Bekijk hier waar en hoe je nog meer papieren of gegevens zou kunnen vinden.

VELDWERK

Vervolgens wordt het werkdocument met het team in Bangladesh gedeeld om in de aangegeven plaatsen te gaan zoeken. Dit noemen de we Birth Family Search.
Zoeken in het veld kan heel ingewikkeld zijn. Er zijn veel partijen en situaties waar je rekening mee moet houden. Wil je tips over hoe je je eigen zoektocht kunt aanpakken? Download dan hier het document “Zoeken & Vinden.”

DNA & Stamboom

Stel je vindt iemand die – vanuit horen zeggen, de verhalen, of eigen vermoedens – een familielid zou kunnen zijn. Of zelfs als er feiten kloppen, zou je zekerheid willen hebben. Dan kan je een DNA test doen.
In onze webshop kan je een kit bestellen. Het is aan te bevelen om er tenminste 2 te bestellen: 1 voor jezelf, en 1 voor iemand die je mogelijk tegenkomt tijdens je zoektocht.
Meld je je aan bij Family Tree (FTDNA) dan kan je in het project Shapla DNA & Family Finder. Hier komen specifiek de families uit Bangladesh en de geadopteerden in samen. De beheerders van de groep kunnen dan met je meekijken om je verder te helpen met bijvoorbeeld stamboomonderzoek. .

HERENIGING

Wat als blijkt dat je een match hebt? Afhankelijk van de match, bijvoorbeeld bij naaste familie of een verder familielid die je dichterbij zou kunnen brengen, zetten we een online meeting op. Het is handig om vooraf de vragen die je wilt stellen, op een rij te zetten. De begeleider kan daar dan rekening mee houden en ingeval van een blackout voor jou stellen.

Scroll to Top