Family Support

In erkenning van de complexe en vaak onvrijwillige omstandigheden rond adoptie, introduceert Shapla haar Family Support Project. Veel ouders gaven nooit toestemming om hun kinderen op te geven, onwetend dat adoptie vanuit het ‘babyhuis’ plaatsvond.

Voor geadopteerden die willen herenigen met hun lang verloren families, biedt Shapla een platform voor discussie met ervaren consultants. Onze consultants kunnen geadopteerden begeleiden bij betekenisvolle manieren om hun biologische families te ondersteunen. Of het nu gaat om bijdragen aan de financiële onafhankelijkheid van de familie of het ondernemen van initiatieven voor bredere ontwikkeling van hun roots, wij bieden hulp bij fondsenwerving, projectvoorstellen en essentiële stappen voor uitvoering. Van microkredietprojecten tot uitgebreide ontwikkelingshulp, Shapla zet zich in voor het faciliteren van betekenisvolle verbindingen en ondersteuning na adoptie.

Erkennend het belang van duurzame financiële onafhankelijkheid, werkt ons team samen met geadopteerden die hun families willen ondersteunen om zelfvoorzienend te worden. Wij bieden ondersteuning bij het inzamelen van fondsen als ontwikkelingshulp, expertise bij het opstellen van projectvoorstellen en begeleiding bij de nodige uitvoeringsstappen. Ons bereik strekt zich uit tot het bespreken van microkredietprojecten en andere manieren om gezinnen in staat te stellen onafhankelijk te gedijen.

Een project dat is ontstaan als financiële hulp voor de biologische familie van de geadopteerde is Motalib’s “SLOPB.” Motalib, als geadopteerde, streefde ernaar zijn eigen familie te ondersteunen en wilde ook een positieve impact hebben op financieel minderbedeelde individuen in zijn dorp in Bangladesh.

Als je meer wilt weten of met ons wilt bespreken over ‘gezinsondersteuning’, neem dan contact met ons op.

Je kunt het project hier bekijken: https://www.slopb.org/over-slopb/

Scroll to Top

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.