Veldwerk

In de zoektocht naar biologische familie spelen de veldwerkers een zeer belangrijke rol. Door de geografische afstand, de andere taal/cultuur en het aantal cases waaraan we werken, is het zonder hulp praktisch onmogelijk om alle leads te volgen.

Daarom maken we hiervoor gebruik van lokale mensen. Zij komen uit de regio, spreken de taal/dialect en kunnen daardoor eenvoudiger het broodnodige vertrouwen opwekken.

Shapla is een samenwerking aangegaan met Lef4Life in Bangladesh. Hun studenten zullen onder onze coördinatie, leads volgen, interviews afnemen en zo hopelijk veel cases succesvol oplossen.

Op 21 november was het dan zover. Het eerste deel van de training. Het werd een zeer interessante dag met een levendige discussie over adoptie en de geschiedenis ervan in Bangladesh.
Deel twee ging over Shapla. Wie zijn we, wat doen we, welke diensten bieden we aan. Belangrijk hierbij was welke processen hebben we; nauwkeurigheid en betrouwbaar zijn zeer belangrijk bij zoektochten (we willen zaken zoals bij een bekend tv-programma voorkomen).

Nadat het theoretische deel was afgesloten, was het tijd voor praktijkoefeningen.

Met hulp van verschillende helpers die ieder een andere rol speelden (bijv een Bengaalse moeder, een dorpsbewoner etc.) lieten we de studenten verschillende scenario’s afspelen.

Na iedere ronde mocht een groep hun bevindingen presenteren en werd een feedback gegeven door de ‘acteurs’.

Als laatste onderdeel namen we twee studenten mee naar Jamalpur/Mymensingh om, onder onze begeleiding, aan een paar echte cases te werken voor praktijkervaring. Het werden twee zeer intensieve dagen waarin we veel van Bangladesh te zien kregen en voor deze cases zelfs stappen in de goede richting hebben gezet.

Het waren inspirerende en stimulerende dagen waarin we in het Engels en Bengalees met de studenten bezig waren.

Dank nog aan iedereen die de training mogelijk heeft gemaakt en meegewerkt heeft: onze teamleden, de teamleden van Lef4Life en natuurlijk alle studenten!

Toegewijde veldwerkers werken onvermoeibaar om families weer samen te brengen. Ondanks de brandende hitte, stromende regen en uitdagende omstandigheden volharden ze in hun nobele missie.

Wij uiten onze waardering voor hun ongelooflijke inzet. Samen zullen we blijven zorgen dat dit essentiële werk door kan gaan en mogelijk een stukje verlichting kan brengen aan degenen die verlangen naar hereniging met hun families.

Niets zal ons tegenhouden. We zijn vastbesloten om jullie weer bij jullie families te brengen, ongeacht welke uitdagingen we tegenkomen. We begrijpen het diepe verlangen en de emoties die hiermee gepaard gaan, en we staan klaar om te vechten voor jullie hereniging.

 
 
Scroll to Top

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.